VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski se declară precaut în legătură cu retragerea rușilor din Herson: „Inamicul nu ne face un cadou”

În mesajul său zilnic adresat națiunii, președintele ucrainean a spus că înțelege bucuria generală provocată de anunțul Rusiei de retragere în stânga Niprului, dar a exprimat precauție maximă față de eliberarea acestui teritoriu.

 „Nimeni nu se retrage dacă nu simte că are în față o forță mai mare. Inamicul nu ne face un cadou, nu face „gesturi de bunăvoinţă”. Noi luptăm și, atunci când lupți, trebuie să înțelegi că fiecare pas al inamicului este întotdeauna unul de rezistență, este făcut pentru a provoca pierderi eroilor noștri. Prin urmare, ne mișcăm foarte atent, fără emoții, fără riscuri inutile, în scopul eliberării întregului nostru pământ și pentru ca pierderile să fie cât mai mici. Așa vom asigura eliberarea Hersonului, Kahovka, Donețk și a altor orașe ale noastre.”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă regiunea ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea orașului Herson, notează agenția de presă rusă, TASS.

În analiza sa zilnică, Institutul de Studii pentru Război (ISW) arată că scena televizată a retragerii, între ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, și generalul de armată Serghei Surovikin, comandantul operațiunii speciale din Ucraina, marchează începutul unei „retrageri în luptă”, ceea ce înseamnă că rușii nu vor abandona pur și simplu frontul ci unitățile ruse vor asigura defensiva în timp ce alte unități sunt transferate peste Nipru. Surovikin a spus că jumătate din trupele retrase de pe malul de vest vor fi redistribuite în alte zone ale Ucrainei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.