VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski: Atacul de la Harkov asupra civililor este „josnic şi cinic”

Șapte persoane au murit și alte 20 au fost rănite joi dimineață într-un atac a forțelor ruse asupra orașului Harkov, din nord-estul Ucrainei, au declarat oficialii ucraineni. Președintele Volodimir Zelenski a calificat drept „josnic și cinic” atacul asupra civililor din Harkov.

Joi dimineață a avut loc un alt atac cu rachetă rusesc asupra unui bloc de apartamente din orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, au declarat oficialii ucraineni.

Serviciile de urgență au spus că în clădirea cu trei etaje din districtul Saltivka a izbicnit un incendiu care a fost cu greu controlat, transmite CNN.

„Nu există nicio justificare pentru acest tip de atac de la Saltivka, asupra unei clădiri rezidențiale. Aceasta nu este o țintă militară. Acesta este un act de intimidare, genocid”, a declarat primarul de la Harkov, Ihor Terekhov.

Potrivit primăriei, cel puțin patru rachete au lovit orașul joi dimineață. O rachetă a lovit un cămin din districtul Slobidsky, omorând o persoană și rănind alte 18, au declarat oficialii ucraineni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacul drept „Un atac josnic şi cinic asupra civililor, care nu are nicio justificare şi care demonstrează neputinţa agresorului”, a scris el pe Telegram.

„Nu vom ierta, ne vom răzbuna”, a adăugat preşeintele.

Situat la aproximativ 40 de kilometri de graniţa cu Rusia în nord-estul Ucrainei, oraşul Harkov este atacat în mod constant de armata rusă încă de la începutul invaziei, dar trupele Moscovei nu au reuşit niciodată să preia controlul asupra oraşului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.