VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova și Japonia au semnat acordul privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical național

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a semnat cu ambasadorul Katayama Yoshihiro, acordul între guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical național. 

„Japonia este un partener de încredere al țării noastre care susține procesele de modernizare și transformare a Moldovei în baza comunității de valori împărtășite: democrație, statul de drept și economie de piață.” – a menționat șeful diplomației Republicii Moldova după ceremonia de semnare.

Acest document are drept scop extinderea cooperării excelente cu Japonia și va fi utilizat pentru acoperirea necesităților urgente ale sistemului național de sănătate, implicit fortificarea capacităților sectorului spitalicesc, prin achiziția de dispozitive medicale (imagistica medicală și dializă) în valoare totală de 1 miliard de yeni japonezi (7,2 milioane de euro) prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), în beneficiul a cinci instituții medico-sanitare publice din țara noastră, care acordă asistență medicală unui număr mare de persoane: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Cinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Inițiativa de a încheia acest acord, prin schimb de note, aparține ambelor guverne, ținând cont de parteneriatul solid în domeniul sănătății existent între țările noastre, importanța continuării investițiilor penru modernizarea sectorului spitalicesc, precum și necesitatea fortificării capacităților de răspuns la situații de urgență.

 „În ultimii 30 de ani, țara noastră a simțit și a beneficiat de sprijinul Japoniei în diverse domenii de activitate: educație, agricultură, sănătate. Este un lucru care contează enorm pentru țara noastră, pentru procesul de reforme și vom continua consolidarea acestui parteneriat privilegiat și în viitor.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.