VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu: Urmează să fie aprobată Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025

Vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional Mărculești, unde a discutat cu administrația aeroportului despre reabilitarea acestuia. Oficialul a anunțat că în scurt timp va fi înaintat spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Mărculești pentru anii 2022-2025.

În cadrul vizitei la Mărculești, Spînu a discutat cu administrația Aeroportul Internațional Mărculești despre reabilitarea aeroportului, precum și despre planul de acțiuni pentru posibilitatea redeschiderii acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, care va fi orientat spre piața aeriană low-cost.

Potrivit oficialului, în prezent este în proces de elaborare Planul de dezvoltare a aeroportului, dar mai este nevoie de elaborat proiectul tehnic al Terminalului de pasageri și caietul de sarcini, proiectul tehnic al aerodromului, inclusiv amplasarea obiectelor noi de infrastructură – parcare, drumuri de acces, terminal.

„În scurt timp vom înainta spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025”. a scris Andrei Spînu pe pagina sa de pe Facebook.

Vicepremierul susține că acest proiect are prioritate deoarece are potențial şi va contribui la dezvoltarea economică a întregii zone, la crearea de noi locuri de muncă, va crea concurență în domeniul aeroportuar din țară, inclusiv atragerea companiilor low-cost cu oferte atractive de prețuri pentru cetățeni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.