VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski anunță că a convenit cu Olaf Scholz asupra organizării unei reuniuni de urgenţă a G7

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni, 10 octombrie că a convenit cu cancelarul german Olaf Scholz asupra organizării unei reuniuni de urgenţă a G7 după atacurile ruse lansate luni dimineaţă asupra Ucrainei, iar cu Emmanuel Macron a discutat despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi necesitatea unei reacţii internaţionale dure la adresa Moscovei.

„Am convenit cu cancelarul Olaf Scholz al Germaniei, care deţine preşedinţia G7, asupra unei întâlniri urgente a grupului. Discursul meu este programat, voi relata despre atacurile teroriste ale FR. Am discutat, de asemenea, problema creșterii presiunii asupra FR și a ajutorului în refacerea infrastructurii deteriorate”, a scris Zelenski pe Twitter.

Președintele Ucrainei a scris pe Twitter că a discutat și cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu privire la consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi necesitatea unei reacţii europene şi internaţionale dure la adresa Moscovei.

Menționăm că în dimineața zilei de luni 10 octombrie, armata rusă a efectuat atacuri asupra mai multor orașe ucrainene, inclusiv a capitalei Ucrainei, Kiev, în urma cărora au fost înregistrate victime.

Republica Moldova a condamnat ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, iar președinta Maia Sandu a menționat că „atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.