VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE cere ca Moldovagaz să prezinte de urgență explicații și probe privind achitările pentru gazul furnizat Transnistriei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a solicitat în regim de urgență explicații și probe documentare din partea S.A. „Moldovagaz” privind achitările și cheltuielile legate de rezervarea capacitaților suplimentare lunare sau zilnice pentru volumele de gaze naturale furnizate în stânga Nistrului.

Despre aceasta anunță Agenția într-un comunicat remis presei.

Urmare a discuțiilor apărute în spațiul public referitor la incertitudinea achitărilor de către S.R.L. ,,Tiraspoltransgaz” a cheltuielilor legate de rezervarea capacitaților suplimentare lunare sau zilnice pentru volumele de gaze naturale furnizate în stânga Nistrului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a sesizat și a solicitat în regim de urgență explicații și probe documentare din partea S.A. „Moldovagaz”, se arată în comunicat.

Totodată, ANRE precizează că ”S.R.L. ,,Tiraspoltransgaz” a efectuat achitările către SA „Moldovagaz” pentru serviciile de rezervare a capacităților în sistemul de transport din Ucraina în cadrul licitațiilor lunare și zilnice, în mod sistematic, lunar, din momentul intrării în vigoare a Anexei nr. 19 la Contractul de furnizare a gazelor naturale încheiat între S.A. „Moldovagaz” și SAP Gazprom, în baza acordurilor semnate între cele două părți”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.