VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski a ținut un discurs istoric în Parlamentul European. „O Ucraină victorioasă va face parte din UE”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a mai exprimat convingerea joi la Bruxelles, în plenul Parlamentului European, că ţara sa se va alătura Uniunii Europene după ce va ieşi victorioasă din războiul cu Rusia, potrivit Reuters.

„Ne apropiem de Uniunea Europeană. Ucraina va fi membră a Uniunii Europene", a spus Zelenski în adresarea către Parlamentul European de la Bruxelles, descriind țara sa drept „o Ucraina care câștigă".

Zelenski a spus că Kievul și partenerii săi europeni se apără împotriva a ceea ce el a considerat drept o agresiune istorică din partea Rusiei.

„Ne apărăm împotriva celei mai antieuropene forţe din lumea modernă", a declarat el. 

„Vrem să venim acasă în Europa”, a spus Zelenski. Liderul de la Kiev a subliniat că Ucraina împărtășește valori comune cu Europa, mai degrabă decât cu Rusia, despre care a spus că încearcă să ducă Ucraina înapoi în timp.

Președintele Ucrainei a spus că Rusia vrea să distrugă stilul de viață ucrainean și european. Putin încearcă să „anihileze” valorile europene prin „război total”. „Nu vom permite asta”, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski l-a descris pe președintele rus Vladimir Putin ca fiind „un dictator care dispune de resurse și rezerve masive de arme sovietice și de arme provenite de la regimuri dictatoriale – în special din Iran”.

„Pentru a putea lupta astfel, Kremlinul a încercat în mod cinic și deliberat, an după an, pas după pas, să elimine ceea ce noi considerăm a fi valorile noastre în Europa”, a spus el.

„Valoarea vieților umane a fost distrusă în Rusia. Pentru autoritățile de acolo, nimeni nu mai are valoare, în afară de cei care se află la Kremlin și care au la inimă portofelele lor”.

Zelenski a mulţumit Parlamentului European pentru ajutorul pe care Ucraina îl primeşte din partea UE pentru a se apăra împotriva invaziei ruse.

Liderul de la Kiev a fost aclamat de eurodeputaţi, care l-au aplaudat în picioare în plenul PE, înaintea discursului său. Unii au purtat culorile albastru şi galben ale drapelului ucrainean.

Citește și: Zelenski mulțumește Regatului Unit pentru sprijin. Discurs în fața politicienilor britanici: „Rusia va pierde. Vom ieși învingători”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.