VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zelenski mulțumește Regatului Unit pentru sprijin. Discurs în fața politicienilor britanici: „Rusia va pierde. Vom ieși învingători”

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns, miercuri, 8 februarie la Londra, în a doua sa vizită oficială într-o țară străină de când a început invazia rusească în Ucraina. Liderul de la Kiev mulțumește Regatului Unit pentru sprijinul militar, într-un discurs în fața politicienilor britanici la Westminster Hall: „Londra a fost alături de Kiev încă din prima zi. Rusia va pierde. Vom ieși învingători în fața răului”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la Westminster Hall pentru a se adresa deputaților și Lorzilor. El este aplaudat și aclamat de politicienii britanici, transmite G4Media.

„Londra a fost alături de Kiev încă din prima zi, din primele secunde și minute ale războiului… a întins o mână de ajutor atunci când lumea nu ajunsese încă să înțeleagă cum să reacționeze”, spune el.

Adresându-se fostului premier Boris Johnson, el îi mulțumește pentru că a reușit să determine alte țări să sprijine Ucraina și spune că parlamentarii britanici „au dat dovadă de curajul și de caracterul dumneavoastră atunci – un caracter britanic puternic”.

Liderul ucrainean spune că Ucraina și Regatul Unit au lucrat împreună de-a lungul istoriei lor pentru „a se bucura de pace”, adăugând: „Voi și noi și întreaga omenire am obținut același rezultat – răul a pierdut”.

„Noi vom ieși întotdeauna învingători în fața răului – acest lucru se află în centrul tradițiilor noastre și ale voastre”, a mai afirmat Zelenski.

El spune că răul revine din nou, dar totuși „știm că libertatea va învinge, știm că Rusia va pierde și știm cu adevărat că victoria va schimba lumea și aceasta va fi o schimbare de care lumea are nevoie de mult timp”. Iar după ce Ucraina va câștiga războiul, el spune că orice viitor agresor și dictator „va ști cu ce se va confrunta”: „Orice agresor va pierde”.

Marea Britanie a anunțat o creștere imediată a livrărilor militare către Ucraina pentru a o ajuta să respingă ofensiva rusă care se intensifică și s-a angajat să extindă programul de antrenament pentru piloții ucraineni în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak într-o vizită surpriză în străinătate, scrie Reuters.

Întâmpinat de Rishi Sunak, în aplauzele celor prezenți în interiorul și în afara biroului premierului britanic, Zelenski a mulțumit Marii Britanii pentru sprijinul acordat „din primele zile ale invaziei la scară largă”.

„Vă mulțumesc foarte mult, suntem mândri, într-adevăr avem relații foarte bune cu Rishi”, a spus Zelenski.

Zelenski se va întâlni, de asemenea, cu regele Charles la Palatul Buckingham, miercuri după-amiază, prima întâlnire între suveranul britanic și președintele ucrainean.

Londra a fost prima oprire a lui Zelenski doar în cea de-a doua călătorie în străinătate de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, după o vizită în Statele Unite în decembrie. 

Liderul de la Kiev este așteptat să țină un discurs în fața Parlamentului European, joi, înainte de a participa la summit-ul liderilor UE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.