VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski a ajuns în Germania, unde va participa la Conferința pentru redresarea Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns în Germania pentru a lua parte la Conferința pentru redresarea și reconstrucția Ucrainei și pentru a se întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz, relatează The Kyiv Independent.

Conferința pentru redresarea Ucrainei 2024, găzduită la Berlin, va reuni oficiali guvernamentali, companii și organizații pentru a aborda nevoile actuale de reconstrucție ale țării, concentrându-se în special pe infrastructura energetică.

„În fața terorii aeriene a Rusiei, soluțiile urgente pentru sectorul energetic al Ucrainei vor fi prioritatea noastră principală”, a spus liderul de la Kiev. De asemenea, Zelenski și Scholz vor discuta despre asistența militară pentru Ucraina, extinderea capacității de apărare aeriană și producția comună de armament, a mai precizat președintele ucrainean. Zelenski se va întâlni și cu președintele german Frank-Walter Steinmeier și cu președintele Bundestagului, Barbel Bas. Totodată, el intenționează să viziteze o bază militară unde se antrenează militarii ucraineni. Vizita lui Zelenski în Germania are loc la scurt timp după ce Berlinul a decis să permită Ucrainei să folosească arme germane pentru a lovi ținte pe teritoriul rusesc.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.