VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu despre Congresul Blocului „Victorie” de la Moscova: Kremlinul a ales bandiții

Kremlinul mizează pe bandiți și grupări criminale în încercarea de a deturna parcursul european al Republicii Moldova. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, potrivit căruia instituțiile statului știu cum să acționeze în raport cu politicienii care au participat duminică la Congresul blocului „Victoria”, organizat la Moscova. Șeful Parlamentului spune că pentru a facilita munca oamenilor legii, deputații au modificat Codul Penal, iar noțiunea „trădare de patrie” a fost reglementată mai explicit, notează IPN.

La 9 iunie, la Moscova, a avut loc Congresul blocului politic „Victoria”, entitate creată din formațiunile-satelit ale fostului partid „Șor” și condusă de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare. Președintele Parlamentului de la Chișinău spune că Rusia mizează deschis pe politicienii compromiși din Republica Moldova pentru a bloca parcursul european al țării.

„Ceea ce anterior era camuflat, acum este pe față. Kremlinul a ales bandiții, grupările criminale. Ei merg direct, nu se mai rușinează. Ei înțeleg că Moldova se mișcă repede în parcursul său de integrare europeană. Și acolo sunt oameni cu capacități de analiză, chiar dacă sunt conduși de un dictator. Ei înțeleg că nu prea au timp pentru a construi alte platforme pe care ar miza și s-au gândit să aleagă bandiți, care aplică metode cinice. Sunt metode tradiționale pe care Kremlinul le aplică în Federația Rusă sau în altă parte, cum ar fi minciuna, dezinformarea, coruperea alegătorilor. Instituțiile noastre știu ce au de făcut, o să acționăm, o să descurajăm. Organele de drept trebuie să-și facă meseria și aici vor fi presiuni și din partea noastră”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Igor Grosu spune că Parlamentul a modificat Codul Penal astfel încât persoanele care acționează împotriva intereselor Republicii Moldova să fie penalizate. Președintele Parlamentului spune că oamenii legii au acum mai multe pârghii pentru a sancționa trădarea de patrie.

„Ultima modificare pe care am făcut-o în legislație, ce ține de subiectul trădării de patrie, tot la solicitarea lor am făcut-o. Noi tot întrebam: de ce nu vedem acțiuni? Și eu au spus că articolul din Codul Penal ce vizează trădarea de patrie trebuie să fie mai explicit. Am modificat legea. S-a văzut și rezistența. Acum așteptăm acțiuni hotărâte. Poliția de Frontieră acționează. SIS acționează, poliția – la fel. Așteptăm finalitate”, a explicat președintele Parlamentului.

Potrivit organizatorilor, la Congresul blocului „Victorie”, organizat la 9 iunie, la Moscova, au participat peste 4000 de oameni. Liderii entității politice au anunțat că militează împotriva referendumului din 20 octombrie și împotriva integrării europene a Republicii Moldova. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.