VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O companie românească se implică și își mărește capitalul datorită dezvoltării energiei regenerabile în R. Moldova

În primul trimestru al acestui an, Grupul Simtel a înregistrat un profit de un milion de euro, datorită aportului filialei din R. Moldova, care a fost unul semnificativ. Acest profit s-a dublat în comparație cu începutul anului 2023. Această performanță se datorează, în principal, diversificării portofoliului de proiecte și expansiunii continue în domeniul energiei regenerabile, inclusiv prin aportul filialei din Republica Moldova (www.simtel-moldova.md).

 „Piața de energie regenerabilă din Moldova are un potențial extrem de mare, atât din punct de vedere al energiei solare, cât și al energiei eoliene. În momentul de față, Republica Moldova este dependentă energetic de țările vecine, ceea ce accentuează încă o dată nevoia de a se orienta cât mai mult pe zona de regenerabile și a asigura o pondere cât mai mare a energiilor regenerabile în mixul de energie, precum și a conștientiza din ce în ce mai mult importanța investițiilor în energiile regenerabile. Prin deschiderea filialei din Chișinău, ne dorim să avem o contributie reală și imediată la tranziția Republicii Moldova spre un viitor sustenabil prin intermediul exeprienței noastre acumulate pe piața din Romania, dar și cea europeană. Ne dorim să reprezentăm un partener de încredere pentru clienții noștri din Republica Moldova, să fim un angajator de top pentru tinerii și talentații specialiști și un promotor activ al sustenabilității în Republica Moldova. Prin proiectele noastre inovăm și aducem tehnologie de vârf pentru a răspunde nevoilor mereu în schimbare”, a declarat Ana Nedea, director de Strategie și Dezvoltare de Business la Simtel

Filiala Simtel din Chişinău a fost înființată în anul 2022. Echipa locală compusă din country manager, sales manager, project manageri şi specialiști tehnici beneficiază de toată expertiza și infrastructura companiei din România.

În prezent, activitatea companiei pe piața din Republica Moldova este axată pe proiectarea, autorizarea, construirea, întreținerea şi operarea centralelor electrice fotovoltaice si a sistemelor de stocare pentru companii din diverse industrii.

Oleg Lașco, managerul filialei din R. Moldova, a declarat că până în momentul de față, Simtel Solar a implementat centrale în nouă locații din Republica Moldova, cu o capacitate totală de aproximativ 3 MW.

„Ne dorim să participăm activ la dezvoltarea sectorului energiei regenerabile în Republica Moldova prin implementarea centralelor conform celor mai înalte standarde europene. De asemenea, prin activitatea noastră, contribuim activ la atingerea obiectivului Moldovei de a ajunge până în anul 2030 la o pondere de 27% a energiei regenerabile”, a declarat Oleg Lașco.

Simtel este un grup de companii de inginerie și tehnologie, care activează în domeniile energiei regenerabile, telecomunicațiilor, dezvoltării de platforme software, precum a tehnologiei robotilor autonomi. Fondată în 2010, compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021, cu simbolul SMTL si detine indicele MSCI din 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.