VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grecia intră în prima caniculă gravă din această vară. Este anunțat risc foarte ridicat de incendii

Moldovenii care își încep vacanțele în Grecia trebuie să cunoască faptul că țara intră în prima caniculă din această vară, care, de exemplu, aduce azi temperaturi de peste 40 de grade şi un risc „foarte ridicat” de incendii. Avertizările au fost făcute chiar de ministrul pentru crize climatice, Vassilis Kikilias.

Valul de căldură ține trei zile și va „atinge punctul culminant miercuri şi joi”, iar „riscul de incendii va fi foarte mare în zone extinse din Grecia”, a arătat oficialul grec. Serviciile meteorologice prognozează valori termice de 42 degrade Celsius în centrul ţării, în condiţiile în care Grecia s-a confruntat deja în ultimele zile cu temperaturi foarte ridicate, în special la Atena, unde joi sunt aşteptate 38 de grade. Kikilias le-a cerut grecilor „ajutorul şi atenţia pentru a proteja vieţile umane” şi natura, în condiţiile în care zilnic au loc între 30 şi 40 de incendii de pădure.

În 2023, incendiile au devastat regiuni întregi din Grecia, iar canicula a ținut două săptămâni, o durată fără precedent. După ce a trecut prin cea mai călduroasă iarnă înregistrată vreodată, Grecia se teme acum de „o vară foarte dificilă” în ceea ce priveşte incendiile de pădure, potrivit lui Kikilias. Circa 175.000 de hectare de păduri şi terenuri agricole au fost distruse de flăcări în 2023 şi peste 20 de persoane au murit.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.