VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șapte angajați ai Biroului Interpol, suspendați în cadrul dosarului de corupție inițiat de Procuratura Anticorupție

Şapte angajaţi ai Biroului Interpol Moldova au fost suspendați din funcții în urma scandalului de corupție în care ar fi implicați. Anunțul a fost făcut de şeful IGP, Viorel Cernăuţeanu, care a semnat ordinele. Ei sunt bănuiți că ar fi ajutat persoane date în urmărire internațională să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări, contra unor sume impunătoare de bani, acțiuni în care era implicat și șeful Biroului Interpol, aflat acum în arest preventiv.

Ministerul de Interne al Republicii Moldova şi Inspectoratul General al Poliţiei au iniţiat anchete interne pentru a se asigura că angajaţii biroului INTERPOL, suspectaţi în scandalul de corupţie, ar avea şi abateri disciplinare.

„Au fost iniţiate şi anchete de serviciu în cadrul SPIA, deoarece o parte din angajaţi sunt în subordinea ministrului. Cei care sunt vizaţi cu subordonare a Inspectoratului General al Poliţiei, la fel, a fost inişiată o anchetă de serviciu şi toate persoanele, chiar dacă în privinţa lor nu a fost aplicată o măsură preventivă, a fost instituit mecanismul de suspendare din funcţie. Prin ordinul şefului IGP-ului au fost suspendate şapte persoane. –  vorba de poliţişti, angajaţi INTERPOL? – Da, anagajaţi INTERPOL”, a declarat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuţeanu spune că, în această săptămână, va avea o întrevedere cu secretarul general al INTERPOL, Jurgen Stock. Iar un grup de experţi ai Organizației Internaționale a Poliției Criminale va veni în Republica Moldova pentru a evalua activitatea biroului INTERPOL. Am încercat să aflăm opinia Ministerului de Interne despre acest caz, însă ministrul Adrian Efros a declarat că ne va oferi o reacţie doar când va avea acordul Procuraturii Anticorupţie. Întrebat despre câţi angajaţi ai MAI sunt vizaţi, acesta a spus că, în prezent, doar şeful Biroului INTERPOL de la Chişinău are statut de învinuit în dosar.

Amintim că în dosarul penal, denumit generic INTERPOL, procurori și ofițeri de la Procuratura Anticorupție, asistați de FBI, au făcut percheziții la 12 persoane. Cinci suspecţi au fost reținuţi, însă patru au fost eliberaţi. Șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, este în arest preventiv pentru 30 de zile, acuzat de corupere pasivă. Băunuiţii sunt suspectaţi ar fi ajutat persoane date în urmărire internaţională să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări, contra unor sume importante de bani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.