VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zeci de ucraineni au încercat să ajungă în R. Moldova, fiind ascunși într-un camion pentru transportarea cerealelor

Polițiștii ucraineni de frontieră din regiunea Odesa au oprit un camion cu 41 de persoane ascunși în remorcă. Conform actelor, vehiculul transporta grâu. Camionul, oprit lângă Satul Nou, Reni, ținea calea spre frontieră cu Republica Moldova, transmite IPN cu referință la Ukrainska pravda.

Comentând cazul, purtătorul de cuvânt al serviciului de grăniceri al statului vecin, Andrei Demcenko, a informat că s-au luat măsuri de documentare. În remorca camionului se aflau locuitori din regiunea Kiev, Odesa, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Herson, Harkov, Kirovograd, Cernigov, Jitomir, Cerkasî și Volînia.

Pe numele șoferului, locuitor al Bolgradului, a fost intentat dosar pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei.

Cât privește persoanele din remorcă, oficialul a preferat să nu-i eticheteze ca persoane care se eschivează de mobilizare, menționând că o bună parte dintre ei sunt sub 25 de ani și, implicit, sunt în afara prevederilor legii de mobilizare. „Ei sunt, întâi de toate, învinuiți de încercarea de a trece fraudulos frontiera”.

Potrivit lui Demcenko, zilnic au loc tentative de trecere ilegală a frontierei. „Destul de des sunt depistate grupuri mari care încearcă să treacă (ilegal) peste graniță. Organizatorii le promit asistență, dar eșuează”.

Presa din regiune a relatat în repetate rânduri că solicitanții de a ieși ilegal din Ucraina achită traficanților mii de dolari sau euro de persoană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.