VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zeci de angajați „la negru” în urma unor controale efectuate la 30 de companii

Inspectoratul de Stat al Muncii a descoperit cazuri de muncă nedeclarată la 30 de companii din R. Moldova, fiind identificate 140 de persoane care erau remunerați „la plic”. În total, controalele au fost efectuate la 189 de companii.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, ISM își continuă eforturile de a asigura respectarea legislației muncii și protecția drepturilor angajaților. Astfel, persoanele care lucrau „la negru” beneficiază de suport pentru a-și formaliza activitatea. Instituția subliniază că munca nedeclarată subminează sistemul fiscal al țării și privează angajații de drepturile și beneficiile pe care le-ar avea în mod legal, transmite Moldpres.

„MMPS și-a consolidat eforturile pentru reorganizarea și modernizarea Inspectoratului de Stat al Muncii, astfel încât să faciliteze activitatea de control efectuată în scopul depistării cazurilor de muncă informală. O inspecție a muncii eficientă care promovează practici de muncă legale și corecte, asigură atât respectarea drepturilor angajaților, cât și competitivitatea mediului de afaceri”, a specificat instituția.

Statisticile MMPS arată că fiecare a 4-a persoană din populația angajată în Republica Moldova activează informal, „ceea ce distorsionează piața muncii și creează inechități sociale și economice”.

Campania de monitorizare a muncii nedeclarate a fost lansată în noiembrie anul trecut. De la începutul campaniei, au fost depistate 751 de persoane care prestau muncă nedeclarată, iar 348 din aceştia au fost legalizaţi. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.