VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zece localități din Strășeni vor beneficia de un sistem de canalizare modern

Zece localități din raionul Strășeni vor beneficia de sistem de canalizare modren, în cadrul unui proiect tehnic pentru construcția unei magistrale de evacuare a apelor uzate, recepţionat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul a fost precedat de elaborarea unui Studiu de fezabilitate pentru toate localitățile din raionul Strășeni. După analiza efectuată în cadrul acestui studiu, s-a convenit ca documentația tehnică să fie elaborată pentru 10 localități: Strășeni, Făgureni, Sireți, Roșcani, Negrești, Saca, Ghelăuza, Tătărești, Pănășești și Ciobanca.

Obiectul proiectului cuprinde proiectarea rețelei magistrale de evacuare a apelor uzate, inclusiv calculul hidraulic al rețelelor proiectate. Lungimea estimată a magistralei fiind de 35 km de rețele de canalizare sub presiune și 16 km de canalizare gravitațională. 

De asemenea, proiectul prevede construcția a 9 Stații de pompare și reabilitarea unei stații existente. În etapele următoare, se planifică identificarea surselor financiare necesare pentru implementarea proiectului.

Această activitate face parte din proiectul regional „Sistem de canalizare pentru 7 localități și conectarea la stația de pompare/epurare din Strășeni”, care este implementat de către ADR Centru, cu finanțare din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.