VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Diplomatul Bogdan Aurescu, pretendent la Tribunalul de la Haga

Diplomatul român Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe, unul dintre demnitarii de la București cei mai apropiați de Chișinău, candidează pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, transmite digi24.ro.

Bogdan Aurescu urmează să participe în cadrul concursului ce urmează să aibă loc la sfârșitul acestui an. Fostul ministru de Externe al României, actualmente consilier prezidențial, este co-nominalizat pentru această candidatură de alte 9 state în afară de România: Olanda, Portugalia, Suedia, Letonia, Italia, Polonia, Peru, Estonia și Bulgaria. 

Mai multe state membre ONU cu greutate au încurajat înaintarea acestei candidaturi a lui Aurescu, având în vedere expertiza sa solidă în drept internațional și relații internaționale. Din septembrie 2004, Bogdan Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internaţională de Justiţie, coordonând, pe tot parcursul procedurilor, activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat la data de 3 februarie 2009 cu câștigarea a 79,34% din suprafața în dispută, adică a 9700 km² de platou continental și zonă economică exclusivă care au revenit României – unica extindere de jurisdicție suverană și drepturi suverane ale României după 1918.

Amintim, anul trecut, datorită lui Bogdan Aurescu a fost creată Trilaterala România-Ucraina-Moldova, structură ce presupune colaborări importante în așa domenii precum securitate și apărare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.