VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zece moldoveni au susținut examenul de certificare a competențelor profesionale pe șantierul unei companii din Belgia

În perioada 15-17 septembrie 2022, în premieră pentru Republica Moldova, 10 cetățeni moldoveni din diaspora care și-au dezvoltat abilitățile și cunoștințele în domeniul solar-electric la compania „Photovoltaique SARL”, au susținut în Belgia examenul de certificare a competențelor profesionale dobândite la locul de muncă în meseria „Instalator de sisteme fotovoltaice solare”.

Examenul a fost organizat de Centrul de Excelență în Energetică și Electronică unde s-au înscris și au depus dosarele cei 10 cetățeni ai Republicii Moldova din diaspora. Pentru a răspunde cererilor cetățenilor noștri, membrii Comisiei de evaluare din cadrul Centrului de Excelență s-au deplasat în Belgia la șantierul companiei „Photovoltaique SARL” pentru evaluarea competențelor candidaților la proba teoretică și cea practică.

Menționăm că procesul de evaluare s-a desfășurat pe șantierul companiei, în conformitate cu Regulamentul de desfășurare a examenului de calificare. La proba teoretică candidații au susținut un test alcătuit din 25 de itemi. La proba practică candidații au avut de realizat mai multe sarcini, începând cu transportarea și depozitarea materialelor până la montarea și conectarea de panouri fotovoltaice solare.

Astfel, Republica Moldova are încă 10 specialiști certificați pentru montarea sistemelor fotovoltaice, cetățeni moldoveni din diaspora. Primii 11 participanți ai programului de validare a competențelor profesionale au primit la 14 septembrie 2022 certificatele la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică.

Unul din obiectivele Ministerului Educației și Cercetării este și certificarea competențelor profesionale pentru cetățenii moldoveni din diaspora, în scopul atragerii specialiștilor calificați, cu o vastă experiență acumulată peste hotare, în dezvoltarea resurselor alternative de energie și în Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.