VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Cine sunt prietenii și dușmanii Republicii Moldova: „Toată lumea știe cine este dușmanul nostru. Partea de la Siberia, rușii.”

Vox realizat de Romeo Cemîrtan

În contextul războiului din Ucraina și parcursului european al Republicii Moldova, societatea devine tot mai dezbinată în privința partenerilor externi. Unii rămân cu percepția veche, post-sovietică și își leagă speranțele de Răsărit, alții își îndreaptă privirile spre Occident, de unde vine asistența financiară și sprijinul real întru reformarea structurilor de stat. Un lucru este cert, în geopolitica regională, vecinii Republicii Moldova joacă un rol important.

La Chișinău, Vocea Basarabiei a căutat să afle răspunsul la întrebarea: Cine ne sunt prietenii și cine ne sunt dușmanii?

Părerile, ca de obicei, s-au împărțit.

— Eu așa consider că rușii, totuși ne sunt prieteni. Noi atâțea ani am conviețuit cu dânșii și totul a fost normal și bine, iar acum ei au devenit răi?

— America, ei ne sunt dușmanii cei dintâi.

— Nu pot să vă spun. Puțini dușmani are Republica Moldova.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.