VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Lucrările de construcție a centurii orașului Comrat, la etapa finală

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului Comrat, o șosea nouă ce include cinci poduri, cinci sensuri giratorii și un pasaj peste calea ferată, vor fi finalizate în scurt timp. Astfel, transportul de mărfuri nu va mai traversa municipiul Comrat, iar vehiculele vor putea merge cu o viteză mai mare spre sudul țării.

În luna august, pe cei 18,3 kilometri de drum, care constituie șoseaua de centură a orașului Comrat, au avut loc ultimele lucrări de aplicare a marcajului rutier. De asemenea, au fost instalate parapete metalice și urmează să fie conectat iluminatul stradal în intersecții.

Centura orașului Comrat face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3, care duce la Giurgiulești. Artera va face mult mai rapidă și mai sigură deplasarea spre zona de sud. Transportul de mărfuri nu va mai traversa municipiul Comrat, iar vehiculele vor putea merge cu o viteză mai mare în drum spre sudul țării. Drumul are cinci sensuri giratorii, cinci poduri și un pasaj peste calea ferată.

Construcția a început în anul 2019 și are o valoare de 29,4 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții. Lucrările sunt executate de Compania turcă Onur Construction. Drumul urmează să fie dat în exploatare în luna septembrie.

Pentru municipiul Comrat, drumul de ocolire înseamnă mai multă liniște și reducerea considerabilă a traficului rutier. Până acum, camioanele de marfă treceau pe drumurile municipale, pe lângă case, provocând degradarea carosabilului și a locuințelor.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R. Moldova lucrează în prezent la un plan de reabilitare a drumurilor naționale și regionale pentru următorii șapte ani, pe care îl va aproba în toamnă.

„Ne dorim ca toate drumurile naționale să fie într-o stare foarte bună. Înțelegem că bugetul țării nu este suficient pentru aceste lucrări și vom atrage resurse financiare de la partenerii de dezvoltare. Avem deja un plan care reprezintă 300 de milioane de euro”, a declarat Andrei Spînu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.