VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Mai multe trasee din țară, blocate din cauza zăpezii: Peste 1000 de polițiștii activează în regim sporit

Peste 1000 de polițiști activează în regim sporit pe străzi, trasee și în localități, în sprijinul cetățenilor. Până la această oră au fost înregistrate mai multe accidente, inclusiv soldate cu victime. Trei trasee sunt blocate urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) informează că 1000 de polițiști sunt implicați pe trasee și în localități pentru a oferi suport șoferilor și utilajelor de deszăpezire, în contextul în care se circulă cu dificultate. De asemenea, poliția susține că traseul M3, între localitățile Congaz și Svetlîi; traseul din preajma satului Balabanu din raionul Taraclia precum și traseul 29 între satul Tomai și intersecția satului Joltai, sunt blocate. Pe trasee crește riscul de derapare mai ales în curbe.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu susține că indiferent de efortul drumarilor, din cauza viscolului, circulația pe drumuri devine din ce în ce mai complicată.

„Prieteni, ninge și viscolește mult în zona de centru și sud a țării. Situația se agravează cu fiecare oră. Indiferent de efortul drumarilor circulația pe drumuri devine din ce în ce mai complicată. Vă îndemnăm să evitați ieșirile pe drumuri pe cât de mult e posibil. Toate serviciile Administraţia de Stat a Drumurilor sunt mobilizate”, a scris Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

Și în capitală se circulă cu dificultate. În pofida faptului că serviciile municipale sunt implicate încă de la primele ore ale dimineții în acțiuni de deszăpezire a străzilor, situația este îngreunată, deoarece ninge continuu, anunță primarul Ion Ceban.

Din cauza condițiilor meteorologice este afectată circulația troleibuzelor și se atestă întârzieri de până la 20 de minute.

Tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile, un alt accident grav rutier s-a produs în apropierea satului Chiperceni, din raionul Orhei. Șoferul în vârstă de 40 de ani a pierdut controlul mașinii și a derapat de pe traseu, lovindu-se de un copac. 

În urma impactului o femeie de 49 de ani și-a pierdut viața. Trei persoane care se aflau in automobil în calitate de pasageri au fost internate la spitalul raional Orhei cu diverse traumatisme.  

Anterior poliția a informat despre un accident grav produs în raionul Nisporeni soldat cu un deces și două persoane traumatizate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.