VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Codul galben de vânt puternic, valabil și luni. Precizările meteorologilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Galben de vânt puternic pe întreg teritoriu țării până pe luni ora 13:00.

„De astăzi, 26.11 ora 20:00 pînă pe 27.11 ora 13:00, vă informăm că avem Cod Galben: se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s”, precizează SHS.

Meteorologii recomandă participanților la trafic să aibă în vedere că rafalele laterale pot modifica ţinuta de drum a autoturismelor, pe măsură ce viteza de deplasare este mai mare, să sporească atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri și la intersectarea cu autovehiculele mari, să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Menționăm că în prezent R. Moldova se află sub cod galben și portocaliu de condiții complicate ale vremii. Avertizarea de cod portocaliu de lapoviță și ninsoare și intensificări ale vântului este în vigoare până astăzi la ora 20:00.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.