VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vântul puternic și ninsoarea țin avioanele la sol. Mai multe zboruri întârzie sau sunt anulate

Mai multe curse avia spre și de pe Aeroportul International Chișinău (AIC) înregistrează întârzieri sau sunt anulate. Potrivit reprezentanților aeroportului, ninsoarea umedă îngreunează decolările iar utilajele de deszăpezire a aerodromului lucrează încontinuu pentru menținerea pistei pentru condiții posibile de decolare și aterizare.

„La moment, colegii noștri de pe aerodrom, cât și toate utilajele de deszăpezire/curățire a aerodromului lucrează încontinuu, realizând o muncă enormă în menținerea pistei pentru condiții posibile de decolare/aterizare. Condițiile meteorologice nefavorbile, dar mai exact ninsoarea umedă ingreunează decolările. Potrivit cerințelor ICAO și IATA nu se permite decolarea aeronavelor în condițiile în care nu este posibilă efectuarea procedurilor de-icing. În condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată poate apărea un strat de gheață pe părțile metalice ale aeronavei, gheața pe avioane fiind foarte periculoasă. Aceasta poate influența aerodinamicitatea, poate duce la scăderea portanței, totul culminând cu consecințe grave”, afirmă reprezentanții Aeroportului.

Autoritățile de la aeroport susțin că zborurile pot suferi întârzieri sau anulări dar „siguranța pasagerilor și a echipajelor primează”.

La moment, potrivit reprezentanților aeroportului, se atestă rețineri a zborurilor și au fost anulate 4 curse, dintre care 2 spre Istanbul, Viena, Berlin.

Totodată, potrivit orarului online al aeroportului, au fost anulate cursele Viena-Chișinău, Bruxelles-Chișinău, Varșovia-Chișinău, Londra-Chișinău, Bologna-Chișinău, Berlin-Chișinău. Înregistrează întârzieri cursele: Paris-Chișinău și Londra-Chișinău.

De asemenea, au fost anulate cursele spre Bologna, Istanbul, Viena, Berlin, Varșovia și Tel Aviv care trebuia să decoleze de pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar cursa spre Dublin a fost amânată.

Menționăm că peste 1000 de polițiști activează în regim sporit pe străzi, trasee și în localități, în sprijinul cetățenilor. Până la această oră au fost înregistrate mai multe accidente, inclusiv soldate cu victime. Trei trasee sunt blocate urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.