VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Zaharova, revoltată după ce autoritățile R. Moldova au renunțat să interzică importurile din Ucraina

Oficialii ruși sunt revoltați de faptul că autoritățile Republicii Moldova au amânat decizia de a interzice importurile de cereale din Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, acuză guvernarea de la Chișinău că ar „distruge pas cu pas” Republica Moldova.

„Prețurile cerealelor din Moldova au scăzut sub costul de producție după refuzul Moldovei de a interzice importurile din Ucraina. Actualele autorități de la Chișinău, care au pașapoarte românești, distrug Moldova pas cu pas. Moldovenii sunt ținuți ostatici de regimul care face haos. Un alt proiect al Occidentului duce la un alt colaps”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.

Menționam că cei mai mari producători de cereale, exportatori și asociațiile de fermieri din țară au avut la 10 mai o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean. În cadrul discuțiilor, Executivul a propus un mecanism de monitorizare a importurilor și un șir de măsuri de ordin economic, în vederea susținerii agricultorilor care au fost afectați de prețurile mari la motorină și îngrășăminte.

Anterior, fermierii au solicitat Guvernului să adopte de urgență o decizie privind interzicerea temporară a importurilor de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță din Ucraina. Membrii Asociației Forța Fermierilor susțin că, în caz contrar, vor ieși la proteste.

Fermierii se plâng că din cauza prăbușirii prețurilor la materia primă agricolă, sub presiunea producției din Ucraina, au înregistrat pierderi estimate la cel puțin 2 miliarde de lei. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.