VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Schemă ilegală cu microcredite. Mai mulți studenți s-au trezit că sunt datori unei companii cu zeci de mii de lei

Mai mulți studenți din Capitală s-au trezit, peste noapte, că sunt datori unei companii de creditare cu mii și chiar zeci de mii de lei. Aceștia au fost înșelați de un tânăr de 19 ani și câțiva complici, care i-au convins pe studenți să le ofere datele din buletin și poze, utilizate ulterior pentru obținerea unor credite. Autorul schemei a reușit să obțină de la 27 de victime împrumuturi totale de jumătate de milion de lei.

Tânărul de 19 ani a fost reținut în urma unei investigații și urmări efectuate de IGP și procurori. Potrivit anchetei, studenții înșelați au fost contactați de complicii autorului schemei și erau rugați să ofere datele personale pentru a putea primi transferuri din străinătate. În schimbul acestui ”ajutor”, tinerii studenți la colegii din Capitală primeau între 200 și 600 de lei.

Complicii erau remunerați însă pentru fiecare persoană racolată cu 50 sau chiar 100 de euro. Ulterior, organizatorul schemei introducea din numele victimelor datele într-un formular din aplicația mobilă a unei companii nebancare de creditare, inclusiv fotografiile captate. În baza acestor date, bănuitul primea de la companie împrumuturi, care majoritatea erau de până la 20.000 de lei. După acordarea împrumutului, acesta le extrăgea de la bancomate și-i cheltuia atât pentru necesități personale, cât și pentru distracții în Chișinău, inclusiv prin închirierea mașinilor de lux.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.