VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nicu Popescu: Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă o cale către o societate mai democratică, mai prosperă și mai stabilă

„Obiectivul strategic al țării noastre este aderarea la Uniunea Europeană - o cale către o societate mai democratică, mai prosperă și mai stabilă”. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful MAEIE, Nicu Popescu, în cadrul celei de-a 36-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor.

În cadrul reuniunii Nicu Popescu a anunțat decizia Republicii Moldova de a se alătură organizației.

În ultimii ani, am făcut progrese în protejarea drepturilor omului și în construirea unei societăți mai incluzive. Rezultatele noastre se reflectă în clasamente internaționale precum Indicele Mondial al Libertății Presei și Indexul Egalității de Gen. Suntem acum pe locul 28 în ceea ce privește libertatea presei și pe locul 16 în egalitatea de gen la nivel mondial.

În cadrul intervenției, am reiterat faptul că obiectivul strategic al țării noastre este aderarea la Uniunea Europeană - o cale către o societate mai democratică, mai prosperă și mai stabilă. Știm că aceasta nu este un obiectiv ușor de atins, dar suntem hotărâți să implementăm reformele necesare și să îndeplinim criteriile pentru a deveni un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”, a scris Popescu după reuniune.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.