VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un tratat care va consolida relațiile de cooperare vamală dintre R. Moldova și UE, ratificat de Parlament

Parlamentul ratificat decizia Subcomitetului vamal Uniunea Europeană – Republica Moldova cu privire la recunoașterea reciprocă a programelor țării noastre și ale UE privind operatorii economici autorizați. Inițiativa legislativă a fost votată de 69 de deputați.

Prin ratificarea acestei decizii se urmărește consolidarea relațiilor de cooperare între autoritățile vamale ale Republicii Moldova și ale Uniunii Europene, în contextul implementării Acordului de asociere RM-UE.

Astfel, fiecare autoritate vamală va oferi diverse avantaje membrilor programului celeilalte autorități, printre care figurează controale reduse privind securitatea și siguranța, tratament prioritar la vămuire sau un mecanism comun de continuitate a activităților comerciale în cazul perturbărilor fluxurilor comerciale.

Potrivit autorilor, scopul final al ratificării acestei Decizii este îmbunătățirea securității, siguranței și facilitării lanțului de aprovizionare a mărfurilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.