VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Yevhen Perebyinis: Salutăm decizia de interzicere a companiilor aeriene moldovenești de a efectua zboruri în spațiul aerian al Rusiei

Vice-ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Yevhen Perebyinis: „Salutăm decizia Administrației aviației civile a Republicii Moldova privind interzicerea companiilor aeriene moldovenești de a efectua zboruri în spațiul aerian al Federației Ruse.

De-facto această decizie sincronizează poziția Moldovei cu cea a statelor-membre UE și a altor țări, care în mod oficial au suspendat zborurile către federația rusă. Aceasta este un răspuns logic la războiul declanșat de Kremlin împotriva Ucrainei și a întregii lumi civilizate. Izolarea statului agresor trebuie să fie totală, inclusiv să includă restrăngerea posibilității pentru cetățenii lui de a călători în țările democtatice. În acelaș timp și nu în ultimul rând acest pas, după părerea mea, este important și prin prizma asigurării securității a însuși Moldovei».

Pe 9 septembrie Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a luat decizia de a interzice reluarea zborurilor în spațiul aerian al Rusei, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice.

Această hotărâre a fost luată în contextul anunțului făcut de Air Moldova că ar urma să reia zborurile spre și din Moscova, incepand cu data de 1 octombrie. Asta dupa ce în februarie odata cu invazia Rusiei în Ucraina cursele au fost sistate.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a calificat acest anunț drept „o informație minicinoasa, scopul fiind destabilizarea internă a R.Moldova, iar Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a spus că este o decizie iresponasabilă a companiei, care ar putea pune viața pasagerilor în pericol.

La o zi după ce Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a interzis companiilor din R. Moldova să efectueze zboruri în Federația Rusă, Air Moldova informează că ar putea acționa în judecată AAC. Totodata, compania a anuntat printr-un comunicat ca a sistat vânzarea biletelorpentru aceste curse și îndeamnă pasagerii care au procurat deja bilete să contacteze compania prin email pentru a-și recupera banii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.