VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expert economic: Sectorul turismului din Republica Moldova îşi revine după criza pandemică

Sectorul turismului din Republica Moldova îşi revine cu paşi rapizi după criza pandemică, spune economistul Veaceslav Ioniţă. În opinia sa, cel mai mare potenţial de creştere îl are turismul rural. Acesta este cea mai atractivă ramură atât în rândul turiştilor autohtoni, cât şi a celor străini şi a înregistrat creşteri, chiar şi în perioada pandemică, a explicat economistul Veaceslav Ioniţă.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în primele şase luni ale acestui an, agenţiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 142 mii de turişti şi excursionişti sau cu 48% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Turismul emiţător şi intern au deţinut cea mai mare pondere în numărul total de turişti şi excursionişti, revenindu-le 68%, respectiv 25%, iar turismului receptor – 7%.

Numărul cetăţenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agenţiilor de turism a crescut de trei ori faţă de ianuarie-iunie anul trecut şi a constituit peste 10 mii de turişti şi excursionişti, 90% fiind vizitatori de o zi care au sosit în scop de odihnă, recreere şi agrement.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.