VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Chirtoacă este indignat că Marian Lupu a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României”

„În semn de protest față de decorarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a lui Marian Lupu, renunț la aceeași decorație, ordinul „Steaua României”, pe care l-am primit în anul 2014”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

„ Voi publica o scrisoare prin care voi explica motivele acestui gest și o voi depune, zilele viitoare, impreună cu decorația, la Ambasada României din Chișinău”, a concretizat fostul edil al capitalei.

Chirtoacă în mesajul său și-a manifestat indignarea scriind că: „Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant, care nu iubește România și nu înțelege cu ce respiră și la ce vibrează poporul său, poate face un asemenea deserviciu țării sale. Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioți ai neamului românesc”.

Președintle PL din Moldova consideră că „au fost insultați toți cei care simt românește în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. Ați scuipat în tinerii de la 7 aprilie 2009, în suferința și sângele nevinovat vărsat de ei, din cauza, inclusiv, a lui M. Lupu. Pe 8 septembrie 2022 v-ați înfrățit cu Stalin și cu “russkii mir” (lumea rusă) al lui Putin”.

Amintim că recent șeful statului român, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Marian Lupu, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova cu Ordinul Național „Steaua României”.

Potrivit decretului semnat, distincția i-a fost acordată în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.