VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vulnerabilitățile și perspectivele de dezvoltare a industriei vitivinicole – discutate la Ministerul Agriculturii

Reprezentanții sectorului vitivinicol s-au aflat, vineri, 2 septembrie, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a discuta cu ministrul Vladimir Bolea despre dinamica exportului de vinuri, fluctuațiile pieței, dificultățile întâmpinate în lanțul de aprovizionare și necesitatea realizării unor modificări legislative pentru a fortifica Oficiul Național al Viei și Vinului, instituție bazată pe parteneriatul public-privat ce este responsabilă de implementarea politicilor statului în domeniul vitivinicol.

„Promovarea vinurilor înafara țării, diversificarea piețelor de desfacere, îmbunătățirea calității vinurilor, sporirea volumului de producere, tehnologizarea sectorului și a industriilor conexe sunt prioritățile-cheie în activitățile noastre cotidiene. Sunteți al 28-lea comitet consultativ, o structură ce a fost creată pentru a oferi consultanță și asistență ministerului în elaborarea politicilor și în procesul decizional. În pofida faptului că, în conjunctura economică națională, producătorii locali de vinuri sunt într-o concurență acerbă, atunci când mergeți la expoziții și obțineți medalii, produsele voastre sunt promovate sub un brand național unic „Moldova-Vin”. Acest fapt înseamnă că aveți o perspectivă comună de dezvoltare și un potențial semnificativ. Atenția noastră trebuie să fie îndreptată spre perfecționarea tehnologiilor de producere a vinurilor, iar mecanismul prin care statul poate interveni în acest sens, este subvenționarea. În fiecare an, regulamentul de subvenționare este îmbunătățit și în continuare ne propunem ca principiile de acordare a suportului din partea statului să fie bazate pe cercetare și adaptate la practicile europene. Investițiile vor fi orientate spre dezvoltarea sistemelor de irigare, modernizarea infrastructurii post-recoltare și tehnologizarea întreprinderilor”, a comunicat ministrul Vladimir Bolea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.