VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consiliul Suprem de Securitate, convocat în ședință. Reforma justiției, pe agendă

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru astăzi, 5 septembrie, ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Membrii CSS urmează să discute despre progresele și obstacolele existente în procesul de înfăptuire a justiției și despre prioritățile agendei legislative privind reforma justiției. Un alt subiect ce va fi pus în discuție de către Consiliul Suprem de Securitate se referă la combaterea și contracararea acțiunilor cu caracter terorist.

După încheierea ședinței, la ora 13.30, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

În iulie curent, comisia „Pre-Vetting” a dat startul procesului de evaluare a primului grup format din 27 candidați la funcția de membru CSM din rândul judecătorilor.

 Comisia a publicat și expediat tuturor candidaților proiectul formularului Declarației de avere și interese personale și cea cu privire la lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și serviciul public, în baza art.9 alin.2 din Legea nr.26/2022, pentru informare și eventuale întrebări și comentarii.

La 21 iunie 2022, Comisia a invitat toți candidații, inclusiv cei 27 de candidați la CSM, să completeze, în mod voluntar, un Chestionar privind integritatea etică, cu termenul limită de 5 iulie 2022.

La 8 iulie 2022, Comisia a expediat primilor 27 candidați la CSM formularul Declarației de avere și interese personale și cea cu privire la lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și serviciul public, în baza art.9 alin.2 din Legea nr.26/2022 cu solicitarea de depunere a declarației completate până pe 15 iulie 2022, inclusiv.

25 din cei 27 de candidați au transmis Chestionarul privind integritatea etică.

26 din cei 27 de candidați au returnat Declarația de avere și interese personale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.