VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

David Popovici a obținut medalia de aur la 100 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima

David Popovici a confirmat așteptările și a câștigat duminică medalia de aur în proba de 100 metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori care se desfășoară în Peru, la Lima. Patrick Sebastian Dinu, calificat și el în finală, a ieșit pe locul 5, scrie presa de peste Prut.

Campion mondial și la seniori la această probă „regină” a înotului și deținător al recordului mondial, David Popovici a terminat cursa în 47 de secunde și 13 sutimi, după ce se calificase în finală cu cel mai bun timp, 48 de secunde și 17 de sutimi.

David Popovici a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de croatul Jere Hribar (49,37 secunde).

Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou  din Cipru (49,91 secunde). Patrick Sebastian Dinu, care a ieșit pe locul al cincilea, a parcurs cele două lungimi de bazin în 50 de secunde și 9 sutimi.

Recordul mondial al probei, pe care David Popovici l-a stabilit luna trecută la Campionatele Europene de seniori de la Roma, este de 46 de secunde și 86 de sutimi.

În iunie, când a devenit campion mondial la seniori, la Budapesta, David Popovici înotase cei 100 de metri în 47 de secunde și 58 de sutimi. Pentru David Popovici, aflat la ultima participare la un campionat mondial de juniori, este a treia medalie de aur pe care o câștigă în concursul de la Lima. 

El obținuse joi o medalie de aur și în proba de 200 m liber, când a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției mondiale de juniori.

Popovici mai are un aur în proba de ştafetă 4×100 m liber.

După succesul de duminică noapte, David Popovici deține acum medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori.

David Popovici împlinește 18 ani la 15 septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.