VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sinteza MAI: Câți cetățeni ucraineni au intrat în R. Moldova de la începutul războiului

De la începutul războiului în Ucraina 545.901 de cetățeni ucraineni au intrat în R. Moldova. Datele au fost prezentate astăzi, de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, în perioada 24 februarie– 3 septembrie au ieșit din țara noastră 441.431 de cetățeni ucraineni, iar 75.877 de ucraineni au rămas în R. Moldova.

În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 80.715 cetățeni străini, dintre care 42.021 sunt minori, cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA.

Totodată, MAI informează că de către Biroul migrație și azil au fost preluate 9.111 cereri de azil.

Amintim că pe 24 februarie, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei, după câteva luni în care a masat peste 150.000 de soldați și echipamente militare în apropiere de granițele Ucrainei, pe care a înconjurat-o din trei părți. Ceea ce se credea a fi o agresiune pentru capturarea definitivă a regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării s-a transformat într-un război total, în care Rusia a atacat nu numai infrastructura militară a Ucrainei, ci și zone civile din orașe – spitale, școli, clădiri de locuințe. Astfel, mii de cetățeni ucraineni au fost nevoiți să fugă din țară și să se refugieze în alte state, printre care și R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.