VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei foști angajați ai Moldova-Gaz riscă până la 15 ani de închisoare: Ce schemă au pus la cale

Trei foști angajați ai „Moldova-Gaz” riscă până la 15 ani de închisoare pentru abuz de serviciu și escrocherie.

Potrivit procurorilor, este vorba despre un ex-vicepreședinte, un membru al Consiliului de Administrație al întreprinderii și un specialist în măsurări de gaze.

Ex-vicepreședintele și un membru al Consiliului de Administrație al întreprinderii l-au angajat fictiv în cadrul Moldova-Gaz pe cel de-al treilea învinuit. Astfel, în perioada anilor 2016-2019 angajatul fictiv care avea titulatura de specialist măsurări gaze (deși avea absolvite doar nouă clase) a fost remunerat cu peste 800.000 de lei.

Prin urmare, procurorii i-au trimis pe toți trei pe banca acuzaților, pentru abuz de serviciu și escrocherie, care sunt pasibile de pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen între 8 și 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Procurorii menționează că sumele însușite fac parte din categoria cheltuielilor directe ale întreprinderii și erau incluse în una din componentele prețului pentru gaz, achitat de către consumatori.

Remarcăm faptul că învinuiții nu mai lucrează la întreprindere din 2019, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.