VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vreme rece de martie cu zile ploioase și înghețuri pe timp de noapte

Cea de-a treia săptămână a lunii martie vine cu vreme rece și înghețuri pe timp de noapte. Valorile vor fi sub normele specifice acestei perioade. În Capitală, de exemplu, vom avea ziua cel mult șase grade, iar noaptea sunt anunțate zero grade.

Cel mai frig va fi la nord, unde ziua vor fi cel mult patru grade, iar pe timp de noaptea temperaturile vor scădea până la minus 2-3 grade.

Vremea ușor se va încălzi abia weekendul viitor, însă și în ultima săptămână a lunii martie sunt anunțate ploi și vreme rece.

Temperatura medie a lunii martie variază între 2 și 4 grade. Cea mai rece lună martie a fost în 1952, când valorile medii lunare au oscilat între minus 4 și chiar minus 6 grade. Iar cel mai cald început de primăvară a fost în anii 1990 și 2017, atunci când media lunară a lunii martie a fost de 7 și chiar 9 grade, în sudul țării.

Cel mai frig, în martie, a fost la stația din Bravicea, Călărași, în 1955, când pe 4 martie au fost înregistrate aproape minus 26 de grade, iar cea mai caldă zi de martie a fost înregistrată la Comrat, în 1926, când au fost 28 de grade.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.