VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mircea Geoană: Parteneriatul NATO cu R. Moldova trebuie să fie din ce în ce mai solid

Toți aliații NATO sprijină Republica Moldova în calea aderării la Uniunea Europeană, iar parteneriatul comun trebui să fie din ce în ce mai solid. Noua declarație a fost făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Potrivit oficialului, după 30 de ani de parteneriat, NATO va continua să sprijine țara noastră, inclusiv în interesul securității continentului european.

„Anul trecut, în lumina războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, aliații din NATO au convenit asupra unui pachet substanțial de sprijin suplimentar pentru a ajuta la consolidarea apărării cibernetice, a comunicațiilor strategice și a pregătirii logisticii Republicii Moldova. Iar la Summit-ul nostru de la Vilnius din iulie anul trecut, liderii NATO au convenit să continue să intensifice sprijinul practic și politic în Republica Moldova. Toți aliații susțin integrarea europeană a Republicii Moldova, iar cooperarea noastră vă va ajuta pe calea aderării la Uniunea Europeană. După 30 de ani, Parteneriatul nostru continue să fie din ce în ce mai solid”, a declarat oficialul NATO, citat de Radio Moldova.

Mircea Geoană a mai precizat că NATO respectă pe deplin neutralitatea constituțională a Republicii Moldova, dar asta nu împiedică dezvoltarea parteneriatului. Conferința dedicată aniversării a 30 de ani de la semnarea de către Republica Moldova a Documentului Cadru al Programului „Parteneriatul pentru Pace” a avut loc la Agenția pentru Știință și Istorie Militară.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.