VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Votat în prima lectură: Mecanismul de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor va fi îmbunătățit

Proiectul de lege, care are scopul de a îmbunătăți mecanismul de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, a fost votat în prima lectură de 56 de deputați.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Justiției. Principalele prevederi ale documentului vizează consolidarea independenței Inspecției procurorilor și transferarea acesteia din subordinea Procuraturii Generale în subordinea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP); comasarea Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor și a Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor în vederea consolidării mecanismelor de selecție și evaluare a performanțelor procurorilor; revizuirea componenței CSP.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în a doua lectură în plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.