VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Doar 13% din suprafața orașelor din Moldova reprezintă parcuri și spații verzi

Suprafața spațiilor verzi în orașele din țară reprezintă 6600 de hectare, ceea ce reprezintă 12,7% din suprafața totală locuibilă a zonelor urbane. Cele mai verzi orașe sunt Chișinău, Bălți și Călărași.

Datele Biroului Național de Statistică arată că peste 66% din suprafața totală a spațiilor verzi din orașe revine municipiului Chișinău, iar 15% regiunii de nord a țării. În proporție de 70%, zonele sunt formate din scuaruri, grădini, parcuri, iar 18% sunt spații verzi cu acces limitat, cum ar fi parcuri sportive și zone pe lângă instituțiile de învățământ și locuințe.

Datele statistice mai arată că, în 2022, suprafața totală a orașelor din Moldova a fost de 51,8 mii de hectare, cu aproximativ 1% în creștere față de 2021. De asemenea, lungimea totală a străzilor din localitățile noastre urbane este de 4121 kilometri, cu 40 de kilometri mai mult decât în 2021.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.