VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Până în 2 iunie, autoritățile centrale vor avea prioritate în organizarea manifestațiilor

Comisia pentru Situații Excepționale a decis cui revine Piața Marii Adunări Naționale, revendicată pentru mai multe întruniri și manifestații pentru data de 21 mai. Printr-o dispoziție, CSE a stabilit că, în perioada 14 mai – 2 iunie, autoritățile centrale, inclusiv Guvernul, vor avea prioritate în organizarea manifestațiilor și întrunirilor în cazul în care acestea se suprapun cu solicitările altor organizatori, inclusiv partide politice.

CSE susține că decizia este luată ”în contextul evenimentelor de anvergură care sunt preconizate a se desfășura pe teritoriul Republicii Moldova, în mod special la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, și care necesită implicarea unui regim sporit de securitate”.

CSE a mai dispus ca Primăria Capitalei și administrațiile raioanelor Orhei, Anenii Noi și Criuleni să prezinte Cancelariei de Stat toate declarațiile prealabile pentru organizarea întrunirilor depuse până în data de 10 mai. De asemenea, aceste autorități locale vor transmite guvernului și solicitările care ar putea fi depuse și până în data de 2 iunie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.