VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Volodimir Zelenski, întrevederi la Roma cu înalți oficiali și cu Papa Francisc

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a ajuns în această amiază la Roma, acolo unde urmează să aibă întrevederi cuc președintele Italiei, Sergio Mattarella, și premierul Giorgia Meloni. O altă întâlnire importantă va fi cea cu Papa Francisc, aceasta fiind prima discuție tete-a-tete de la începutul agresiunii rusești în Ucraina.

”Este o vizită importantă pentru victoria Ucrainei”, a declarat Volodimir Zelenski, citat de unian.net. Scopul vizitei, potrivit administrației de la Kiev, este de a întări coaliția.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, l-a vizitat pe Zelenski la Kiev în februarie pentru a-l asigura de sprijinul continuu al Italiei pentru Ucraina. Se așteaptă ca întâlnirea cu Suveranul pontif să fie cea mai importantă parte a perioadei de timp petrecută de Zelenski în Italia. El s-a întâlnit anterior cu Papa la Vatican în 2020 și cei doi au avut mai multe conversații telefonice de la începutul războiului.

Presa română scrie că Papa Francisc s-a întâlnit în această săptămână cu ambasadorul demisionar al Rusiei la Vatican, Aleksandr Avdeiev, iar ziarul italian ”Il Messaggero” a relatat că Vaticanul i-ar fi dat trimisului o scrisoare pentru președintele rus Vladimir Putin.

Suveranul pontif a pledat pentru pace practic săptămânal și și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a acționa ca un intermediar între Kiev și Moscova. Până acum, oferta sa nu a reușit să producă niciun progres.

După vizita în Italia, Volodimir Zelenski va organiza și o deplasare în Germania.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.