VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VOCEA PREOTULUI / Postul – de la dietă, la înfrânare/ AUDIO

Trebuie să înțelegem că postul trebuie să aibă un caracter mai mult de înfrânare și nu de dietă.

Suntem în postul Nașterii Domnului. Postul este o bună rânduială disciplinară a bisericii prin care credincioșii sunt întăriți duhovnicește, dobândit mai lesne virtuțile și crescând în cinstirea lui Dumnezeu. Postul presupune o abținere, pentru o anumită perioadă, de la alimente de proveniență animalieră.

Postul nu trebuie redus la o simplă cură de slăbire, căci nu este unul pur igienic și nu vizează doar sănătatea trupească, dar mai ales cea sufletească. Astfel, de rând cu abstinența trupească urmează și cea spirituală. De la postul de bucate, trecem la postul de păcate. Postul adevărat mereu a fost privit ca înfrânare, iar sfinții părinți spun că postul este abținerea de la orice lucru rău.

Ascultați meditația integrală în varianta radio:

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.