VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VOCEA MEDICULUI / Ambrozia și alergia la ea / AUDIO

Luna august-septembrie este perioada când cei mai mulți suferă de alergia la ambrozie. Ambrozia în această perioadă produce o cantitate mare de polen, care poate provoca alergii la persoanele sensibile.

Semnele de bază ale alergiei la ambrozie sunt: rinita alergică, care se manifestă de obicei prin nas infundat și eliminări nazale apoase, pierderea mirosului, de asemenea poate fi conjuctivită alergică, care se caracterizează prin ochi roșii, lăcrimare excesivă, prurit, poate fi senzație de mâncărime în gat, strănut, tuse, etc.

Polenul de ambrozie poate acutiza astmul bronșic prin tuse și respirație șuierătoare.

Cea mai severă forma de reacție alergică este șocul anafilactic, care poate duce și la deces din cauza obstrucției căilor respiratorii.

Persoanele care au alergie trebuie să consulte medicul alergolog pentru a face testul cutanat și a depista la ce anume este alergic.

Tratamentul este indicat de medicul alergolog, fie prin diverse medicamente, sau chiar în ultimii ani se folosește imunoterapia alergen-specifică.

Cea mai importantă metodă este profilaxia alergiei la ambrozie. Persoanele care au fost diagnosticate cu alergie la ambrozie le este recomandat să înceapă tratamentul medicamentos indicat de medic cu 2 săptămâni înainte de sezonul de polenizare a ambroziei.

O profilaxie este de a nimici această plantă din curțile blocurilor.

Este recomandat ca în perioada polenizării ambroziei să se evite expunerea la polen, care este cea mai ridicată dimineața.

Dacă aveți în preajma casei ambrozie și suferiți de alergie la ea, diminuați timpul petrecut afară în perioada polenizării, închideți geamurile și folosiți aerul condiționat cu filtre.

Polenul poate fi adus în casă prin intermediul hainelor sau pe blana animalelor de companie, de acea când veniți acasă schimbați hainele, spălați-vă pe mâini, faceți duș și îngrijiți animalul de companie.

Luminița Suveică

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.