VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primarul Clujului s-a întâlnit la Ungheni cu Maia Sandu: Doar sprijinindu-ne reciproc vom depăși greutățile

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu la Ungheni de Ziua Independenței. Despre aceasta a anunțat edilul pe o rețea de socializare.

”Am felicitat-o pe doamna președinte Maia Sandu pentru viziunea și curajul de a conduce Moldova spre Uniunea Europeană. Am discutat teme importante de colaborare politică și administrativă și, evident, despre dimensiunea istorică și culturală comună, „frații în veci vor fi frați”!

Împreuna și sprijinindu-ne reciproc, vom depăși greutățile momentului și construim viitorul nostru comun în spațiul european, spațiul libertății, păcii, democrației și a accesului fiecăruia spre prosperitate”, a scris acesta.

Totodată, Emil Boc a subliniat că a discutat cu Maia Sandu și despre multiplicarea relațiilor de înfrățire dintre municipii din România și Republica Moldova cu rezultate pragmatice concrete, după modelul rezultatelor relație de înfrățire dintre Cluj și Ungheni.

”De asemenea, am discutat ca in cadrul relațiilor noastre de înfrățire să încurajam vizita în municipiile din România a cetățenilor Republicii Moldova care nu au vizitat până acum România.

În discursul pe care l-am adresat de pe scena evenimentului am menționat faptul că în ultimii 210 ani am fost împreuna doar 22 de ani (1918-1940)! Cu toate acestea, românismul n-a putut fi distrus, am reusit să ne păstram limba și religia noastră creștină!

Cum să nu te simți acasă în Republica Moldova când cea mai frumoasă odă adusă vreodată limbii române reprezintă Imnul de stat al Republicii Moldova (Alexei Mateevici – Limba noastră-i o comoară)? Sau când cea mai frumoasă poezie închinată României este scrisă de poetul declarat poet național atât în România cât și în Republica Moldova (Mihai Eminescu)?

Primăria Cluj-Napoca a finanțat, pe parcursul mai multor ani, cu suma de 500.000 de euro modernizarea Parcului Central din Ungheni, parc ce poarta acum denumirea de „Micul Cluj”, iar o alee din parc se numește „Cluj-Napoca”! (în imagini se pot vedea dotările finanțate de către Primăria Cluj-Napoca).

În final, am precizat că opțiunea Republicii Moldova spre Uniunea Europeană, așa cum a fost si opțiunea României, nu este îndreptată împotriva cuiva, ci este o opțiune spre pace, democrație, libertate și acces la prosperitate a cetățenilor noștri”, a mai scris edilul.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a încheiat sărbătorirea Zilei Independenței R. Moldova la Ungheni, alături de locuitorii și oaspeții orașului, care au marcat 560 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.