VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Careurile de 1 septembrie se vor desfășura la Chișinău în regim obișnuit

Anul acesta pe 1 septembrie, careurile solemne se vor desfășura în regim normal în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcute de către primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința operativă de luni.

„Sunt permise careurile și festivitățile solemne de 1 septembrie. Eu vor merge la una din școlile pe care o deschidem în acest an după reconstrucție”, a notat edilul.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a menționat că se înregistrează o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19. „Este evident că vom începe anul școlar în condiții de securitate epidemiologică, desigur respectând și păstrând acele sfaturi și recomandări ale medicilor”, a precizat responsabilul.

La rândul său, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a menționat că pentru noul an de studii au fost depuse peste 12 mii de cereri pentru înscrierea în clasa întâi. Anul acesta, după careul solemn, prima lecție va fi consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

În municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar, inclusiv 19 instituții de învățământ privat și 59 de instituții de învățământ cu autonomie financiară.

De asemenea, sunt 167 de instituții de învățământ preșcolar funcționale: 154 de  instituții de educație timpurie, 7 instituții de învățământ general și 6 instituții de învățământ privat, în care activează grupe preşcolare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.