VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist occidental: R. Moldova nu trebuie să candideze la pachet cu Ucraina pentru integrarea în Uniunea Europeană

Situația din Ucraina ar putea să devină instabilă și această tendință poate să avanseze, în primul rând, datorită situației militare, de aceea Republica Moldova nu trebuie să nu candideze la pachet cu această țară pentru integrarea în Uniunea Europeană”. Declarații în acest sens au fost făcute de analistul Vladimir Socor în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Eu nu prognozez că Ucraina se va destabiliza, eu spun că trebuie să avem în vedere acest scenariu și că e mai mult decât posibil, undeva între posibil și probabil și trebuie să îl avem în vedere și să ne pregătim pentru el. Un mod de a ne pregăti pentru el este acela ca Republica Moldova să nu candideze la pachet cu Ucraina pentru integrarea în Uniunea Europeană. Procesul de integrare, negocierile de aderare vor începe aproape sigur în același punct pentru Ucraina și pentru Republica Moldova, împreună, în același moment, probabil decembrie, probabil la primăvară vor porni pe această cale”, a declarat Socor.

Potrivit analistului, Republica Moldova nu trebuie să fie percepută în același pachet cu Ucraina.

Ucraina și Republica Moldova fie acum în decembrie, fie la primăvară vor porni pe calea aderării, dar pe acest parcurs care va dura poate 10 ani, Republica Moldova nu trebuie să fie percepută în același pachet cu Ucraina pentru că Ucraina pune probleme uriașe Uniunii Europene”, a mai declarat Socor.

Totodată, analistul a făcut o prognoză pentru anul 2024: „În anul 2024 ar trebui să se întâmple, în primul rând, relansarea economiei R. Moldova, absorbirea ajutoarelor din partea Uniunii Europene în mod eficient și începutul unor investiții străine, europene în Republica Moldova, inclusiv investiții românești. Ar trebui să vedem un avans considerabil, unul care să poată fi văzut de toată lumea, în ceea ce privește conexiunile cu România: electricitate, gaze naturale, drumuri, poduri”, a conchis acesta.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.