VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE avertizează asupra „riscului uriaş” de atacuri teroriste înainte de Crăciun

Există un „risc uriaş” de atacuri teroriste în statele membre UE înainte de Crăciun, a avertizat marți comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Oficialul european a legat această amenințare de contextul “polarizării din societate” pe care a produs-o războiul din Orientul Mijlociu.

„Odată cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaş de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a declarat comisarul înainte de începerea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. „Am văzut-o recent la Paris, din păcate am văzut-o şi mai devreme”, a adăugat Johansson citată de News.ro.

Comentariile comisarului european au făcut referire la atacul din apropierea Turnului Eiffel din Paris de la sfârşitul săptămânii trecute, când un turist german a fost ucis, iar alte persoane au fost rănite de către un bărbat care, potrivit procurorilor francezi, jurase credinţă grupării teroriste Stat Islamic.

Un avertisment similar a venit și din partea ministrului german de Interne, Nancy Faeser, care a declarat că Uniunea Europeană trebuie să urmărească îndeaproape amenințările și propaganda, deoarece există “un risc ridicat de emoționalizare și radicalizare a unor indivizi islamiști violenți”.

La sfârşitul lunii noiembrie, agenţia de spionaj intern a Germaniei a declarat, de asemenea, că războiul dintre Israel şi Hamas a alimentat un risc crescut de atacuri ale islamiştilor radicalizaţi în interiorul Germaniei.

În octombrie, un profesor francez a fost înjunghiat mortal într-un atac cu cuţitul la o şcoală din Arras, autorităţile franceze trataând evenimentul ca pe un incident terorist.

Mai multe ţări europene au înregistrat o creştere a numărului de infracţiuni antisemite de când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac împotriva Israelului la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane şi luând sute de ostatici. Acest asalt a declanşat o ripostă masivă a Israelului împotriva Hamas în Gaza, care a ucis peste 15.000 de palestinieni până în prezent, potrivit Autorităţii Palestiniene şi Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.