VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 61: Armata israeliană, pe urmele liderului Hamas, Yahya Sinwar

Update: Israelul afirmă că trupele sale sunt în centrul orașului Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza, după ce armata israeliană a raportat cea mai intensă zi de lupte din cele două luni de război împotriva Hamas. Armata israeliană şi serviciile interne au dat publicităţii documente care dovedesc faptul că liderii Hamas se ascundeau în catacombele săpate chiar sub casele civililor.

Totodată, Armata israeliană îi vânează pe comandanții Hamas și pe Yahya Sinwar, considerat creierul masacrului din 7 octombrie și cheia eliberării ostaticilor. Canalul Saudi Al-Arabiya a raportat că armata israeliană a înconjurat încă de ieri casa din Khan Yunis a liderului Hamas din Gaza, Yahya Sinwar.

Update: Forțele aeriene israeliene au lovit aproximativ 250 de ținte Hamas în Gaza în ultimele 24 de ore, în timp ce trupele au continuat să localizeze armele, tunelurile, explozibilii și infrastructura militară a grupului militant, a declarat miercuri armata israeliană, potrivit CNN.

„Trupele terestre ale FDI au dirijat un avion de vânătoare pentru a lovi două lansatoare de rachete de unde teroriștii au lansat ieri o ploaie de rachete spre centrul Israelului”, a declarat miercuri FDI.

FDI a precizat că trupele sale au lovit, de asemenea, „o celulă teroristă înarmată” care opera lângă o școală din nordul Gaza.

„În timpul acestor lovituri, teroriști din Hamas și Jihadul Islamic Palestinian au fost eliminați, iar o serie de infrastructuri teroriste au fost distruse”, a precizat FDI, citat de antena3.ro.

Armata israeliană anunță că misiunea militară în nordul Fâșiei Gaza aproape a fost încheiată, iar acum forțele se concentrează în sudul regiunii palestiniene, în special în orașul Khan Younis.

Șeful comandamentului sudic al Armatei Siraeliene, generalul Yaron Finkelman, a declarat că forțele Tel Avivului au fost în cea mai intensă zi de luptă de la începutul operațiunii la sol în ceea ce privește teroriștii Hamas uciși, numărul de întâlniri cu inamicul și volumul de muniție folosită de forțe, atât din sol, cât și din aer. ”Intenționăm să continuăm să atacăm”, a precizat generalul.

Între timp, administrația americană a transmis „îngrijorări profunde” legate de modul în care se vor desfășura ostilitățile în următoarele câteva săptămâni. SUA au avertizat Israelul în conversații „dure și directe” că armata israeliană nu poate folosi aceleași tactici distrugătoare și că trebuie să facă mai mult pentru a limita victimele civile. Avertismentele SUA nu par să fi avut însă vreun efect asupra Israelului

În acest context, fost premier israelian, Naftali Bennett, a apărat strategia de război a Israelului și a precizat că „dacă am fi vrut să rănim civilii, am fi câștigat războiul într-o zi”.

Oficialii Hamas spun că cel puțin 16.248 de persoane au fost ucise în Gaza de la începutul conflictului, aproximativ trei sferturi dintre ele fiind femei și copii.

Totodată, continuă să fie trase semnale de alarmă din partea ONU. Reînceperea luptelor din Gaza nu va face decât „să intensifice criza catastrofală a foamei care amenință deja să copleșească populația civilă”, se arată într-un nou comunicat al organizației internaționale.

ONU a precizat că recenta pauză a luptelor a permis Programului său alimentar mondial să își extindă operațiunile de ajutorare. În acest timp, a reușit să dubleze numărul de puncte de distribuție în afara adăposturilor și să livreze alimente în locuri unde era imposibil de ajuns.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.