VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vlad Gribincea a fost acceptat în cursa pentru funcția de membru al CSJ, după ce săptămâna trecută CSM i-a respins dosarul

Directorul de programe al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vlad Gribincea, a fost admis astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii în cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, după ce, săptămâna trecută, dosarul său a fost declarat inadmisibil de CSM. Gribincea a reușit să-i convingă pe membrii CSM că are toate actele în regulă și că s-a produs o confuzie, transmite Ziarul Național.

Vlad Gribincea le-a explicat membrilor CSM de ce dosarul său nu conținea certificatul medical, precum și două referințe de la persoane notorii, așa cum prevede regulamentul.

„În privința certificatului medical, vreau să menționez că starea sănătății poate fi verificată până la finalizarea concursului. În asemenea circumstanță există temei de a retrage acea decizie. Poate dacă era o comunicare mai bună nu ar fi fost această situație. Eu nu am primit nicio îndreptare de la CSM și nu am prezentat acel certificat. Cum de unii candidați au primit, iar alții nu au primit acea îndreptare?”, a spus Vlad Gribincea.

Mai mult, Gribincea a reiterat că decizia CSM este ilegală, pentru că legislația nu prevede că recenziile oferite de alte persoane notorii din domeniu ar constitui criterii de evaluare.

„Recenziile ar fi fost bune pentru un judecător începător, dar pentru un judecător la CSJ nu înțeleg pentru ce sunt necesare acestea. Eu am studiat regulamentul cu privire la selectare a judecătorilor, și criteriile, și sursele de evaluare. Recenziile nu sunt acolo menționate ca surse de evaluare – ca criterii, respectiv în opinia mea acestea nu sunt utile pentru concurs. Excluderea unei persoane din concurs pentru întârzierea recenziilor este ilegală, nu este cerută de lege și eu nu pot fi exclus din concurs”, a mai menționat juristul, citat de Moldova 1.

După deliberări, membrii CSP au decis să-l admită pe Vlad Gribincea în concurs, alături de Brigai Sergiu, Chirtoacă Leonid, Ciocanu Aliona, Corcenco Aliona, Lealin Iuri și Munteanu Ion.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.