VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarele pentru „Prima Casă Plus” vor putea fi depuse din 1 iulie. Statul a majorat cota de garantare a împrumutului și plafonul de creditare

Familiile tinere, bugetarii și alte categorii de angajați, care vor să-și procure o casă sau un apartament, vor putea depune dosarele, din 1 iulie, în cadrul programului „Prima Casă Plus”. Autoritățile au crescut plafonul de creditare de la un milion de lei la 2,5 milioane lei și cota de garantare de la 50% la 70%, pentru cetățenii care vor alege să-și procure locuințe în afara Chișinăului.

În cadrul unei conferințe, premierul Dorin Recean a declarat că a fost extinsă lista beneficiarilor. Credite în baza noului program vor putea solicita acum nu doar bugetarii, dar și liber-profesioniștii care își pot demonstra venitul oficial. De asemenea, cetățenii vor putea accesa credite acum pentru o perioadă de până la 30 de ani, comparativ cu 25 de ani prin intermediul programului „Prima Casă”.

Cetățenii care și-au procurat locuințe prin intermediul programului „Prima Casă” vor avea acum posibilitatea să-și schimbe creditorul și condițiile de creditare. La fel, cei care au achiziționat o locuință de până la 50 de metri pătrați, vor putea să-și procure un nou bun imobil, mai mare, prin Programul „Prima Casă Plus”, transmite Moldova1.

Precizăm că programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018, iar până în prezent, peste 8 mii de persoane au reușit să obțină locuințe. Conform datelor Ministerului Finanțelor, dintre acestea, peste 5 600 sunt familii, iar peste 2 500 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a beneficiarilor este de 31 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.